LET OP: wij zijn met vakantie. Je bestelling wordt op maandag 24 augustus verstuurd!

Cider

Burrow Hill Kingston Black

Een van de beste ciders uit Engeland. Dat zeggen wij niet, dat zegt de BBC: "Dit heeft een spierkracht, dit heeft een harige borst, prachtig!" aldus de journaliste die blijkbaar beelden van een stoere Engelse vent voor de geest had. Gemaakt van de zeldzame Kingston Black appel, op de fles gefermenteerd en daarna een jaartje weggelegd om nog stoerder te worden.

Aanbiedingsprijs 15.75 Normale prijs Sorry, your browser does not support inline SVG. 17.50
Direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Alcoholpercentage 8%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 8 - 10 graden
Kenmerken
Land van herkomst Engeland
Bijzonderheden Gemaakt van zeldzame Kingston Black appels
Cidermakerij Somerset Burrow Hill

Gegevens

Meer over de cider

Dit is cider gemaakt van de Kingston Black appel, een zeldzame, haast verdwene appel. Jammer, want je kunt er dit soort droge, complexe en scherpe ciders van maken. En dat zonder andere appels! Dat is bijzonder, want meestal zijn ciders een blend van verschillende appels. De Kingston Black staat echter in zijn eentje zijn mannetje. 

Gefermenteerd en gerijpt op de fles. Let op, kan uit de fles spuiten bij het openen. Dat klinkt feestelijk, maar wees er op voorbereid. Openen in de keuken dus, niet aan tafel... Ja, ja, dit is echt een avontuurlijk glas cider! 

Over de cidermakerij

Burrow Hill Cider is een bedrijf met een rijke historie en dat zie je terug in de boomgaarden. Die staan vol kapitale hoogstambomen van oude rassen met klinkende namen zoals Kingston Black, Stoke Red en Yarlington Mill. Ze maken er cider, perry (perencider) en azijn van.

Burrow Hill is ook de thuishaven van de Somerset Cider Brandy Company waar ze destillaten van appelcider maken: een oud ambacht dat ze in leven willen houden. De twee koperen ketels worden gekoesterd en hebben zelfs allebei een eigen koosnaam: het zijn Josephine en Fifi.

Erkend Slow Food product

Slow Food - de organisatie die inzet voor het behoud van unieke smaken, rassen en authentieke werkwijzen – erkent Burrow Hill als een bijzonder bedrijf. Het grote aantal hoogstambomen van oude, bijna verdwenen appel- en perenrassen en de ambachtelijke verwerking van het fruit sluiten naadloos aan bij het Slow Food gedachtegoed.

Burrow Hill is niet biologisch gecertificeerd, maar gebruikt geen pesticides in haar boomgaarden. Ze produceren kleine, smakelijke appels van oude rassen. Op het bedrijf vind je meerdere bijenhotels die de insecten aan een prettig onderkomen helpen. En in plaats van grasmaaiers laten ze schapen grazen onder de bomen.

Reviews

Burrow Hill Kingston Black