Frank's Keuze

Naïve Golden Berry Chocolate

Dit was de eerste reep ooit die ik proefde van Naïve. Je krijgt geen tweede kans op een eerste indruk, zoals ze het in het Engels zo mooi kunnen. Bij opening van de prachtige verpakking dampt deze reep je tegemoet. Ik was gegrepen! Wat is dit? Zo’n reep had ik niet eerder. Prachtige zoet-zuur balans, helder en zuiver van smaak. De goudbessen prikkelen heerlijk op je tong en vermengen zich prachtig met de rijke donkere chocolade. Is dit een droom?

5.90
Direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Inhoud 57 gram
Productiewijze Biologisch
Producent Chocolate Naive Co
Kenmerken
Land van herkomst Litouwen
Chocoladesoort Puur
Cacaopercentage Minstens 80%

Gegevens

Over de maker

Chocolade maken tot kunst verheffen. Dat is wat Domantas Užpalis doet. Als een ware, oorspronkelijke artiest gaat deze chocolademaker volledig zijn eigen weg. Hij verkent bijzondere smaakcombinaties en schuwt het experiment niet. Alleen al vanwege de verpakkingen wil je deze chocolade kopen: net zo mooi als de inhoud.

Die inhoud is perfect, genuanceerd, in balans. De ingrediënten idem dito: Domantas houdt nauwlettend in de gaten waar zijn cacaobonen vandaan komen en gebruikt veelal biologische bonen en toevoegingen. Wij zijn fan!

Perfecte repen

Naïve wil goede repen maken, nee, exceptioneel goede repen! Daarin gaat Domantas heel ver. Hij wil alleen de beste bonen voor zijn repen en controleert de hele keten zelf. Hij werkt nauw samen met een kleine coöperatie uit Bolivia, El Ceibo.

Deze zucht naar perfectie heeft geleid tot een goed gevulde prijzenkast. Maar Domantas is liever bezig in zijn atelier en verzint telkens de meest interessante combinaties. We doen ons best om zo nu en dan de hand te leggen op repen uit zijn nano-reeks. Nano, dat zegt genoeg. Héél beperkt beschikbaar!

Over de regio

Chocolade uit Litouwen. Het is nu niet direct het eerste land waar je aan denkt als je op zoek gaat naar chocolades. Bijna tegen de Russische grens aan, in het uiterste Oosten van Litouwen worden de repen van Naïve gemaakt. Misschien is het juist deze afzondering van de rest van de wereld die deze repen zo bijzonder maakt.

De cacao van Naïve komt uit Bolivia van de kleinschalige coöperatie El Ceibo. Dit zijn bean-to-bar repen, dus de ruwe cacaobonen worden door Naïve zelf gebrand, gemaald en daarna verwerkt tot deze kunststukjes.

Reviews

Naïve Golden Berry Chocolate