Oostenrijk

Zotter White Chocolate with Strawberries BIO

Aardbeien on steroïds! Zodra je je tanden in deze reep witte chocolade zet komt een legertje dikke, jammige aardbeien je tegemoet! Geurt overweldigend naar aardbeien en die aardbeien vormen een perfecte combi met de witte chocolade. Simpelweg te gek. Mits je van aardbeien houdt natuurlijk…

3.95
Niet op voorraad
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Inhoud 70 gram
Productiewijze Biologisch
Producent Zotter
Kenmerken
Land van herkomst Oostenrijk
Chocoladesoort Wit

Gegevens

Over Zotter chocolade

Het mag van ons altijd Zotter worden! Al jaren zijn we fan van deze chocolademaker uit Oostenrijk, die bekend staat om zijn gevulde chocolades met uiteenlopende smaken, en nu kunnen we ze dan eindelijk zelf verkopen. Josef Zotter begon in 1999 met het maken van biologische en fairtrade chocolades in het kleine dorpje Bergl, vlakbij Riegersburg.

Zijn gevulde chocolades zijn handgeschept en opgebouwd uit laagjes fruit, room en/of cacao en omhuld met een dun laagje chocolade. Prachtig om te zien! De verpakkingen zijn opvallend en verre van gangbaar. Typisch Zotter.

Bean-to-bar chocolade

De term “bean-to-bar” komt vaker voor op onze webshop. Dat is een bewuste keuze. Onze chocolademakers kiezen ervoor om het hele productieproces “van cacaoboon tot reep” zelf ter hand te nemen. Ze kopen de cacaobonen zelf in zodat ze de kwaliteit kunnen controleren en zeker weten dat de producenten een goede prijs krijgen. Daarna roosteren en malen ze de bonen zelf, zodat ze precies die substantie krijgen die ze willen.

Dit is dus heel anders dan hoe de meeste chocolatiers werken: die kopen cacaopasta in en maken daar chocolade van. Zij weten dus niet waar hun bonen vandaan komen en maken – als je het ons vraagt – dus eigenlijk geen chocolade.

Chocoladekunstwerkjes

Josef Zotter was kok en patissier voordat hij zich op de productie van zijn eigen repen stortte. De man had geen betere naam kunnen krijgen, want zijn repen zijn zot en hij komt zelf ook zot en ietwat clownesk over. Maar hij neemt zijn vak bijzonder serieus en benadert chocolade maken als kunst.

Zijn artistieke en bijzondere creaties zijn prachtig om te zien. Als je zijn repen doormidden breekt, dan zie je vele laagjes en allerlei kleuren. Niet op kauwen, rustig op je tong laten smelten! Dan komen de kunstwerkjes het mooist tot leven. Wij zijn superblij dat we Zotter kunnen aanbieden, echt een producent naar ons hart!

Reviews

Zotter White Chocolate with Strawberries BIO