Nederland

Mesjokke Startdust

Melkchocolade “from outer space” zo luidt de verpakking. Een beetje buitenaards is deze reep zeker. Gemaakt van cacao van Madagaskar waar meestal pure chocolade van wordt gemaakt. Maar de heren van Mesjokke zijn, nou ja, Mesjogge en dus gingen zij voor een melkchocolade. Met een snufje Normandisch zeezout, Muscovado suiker uit Mauritius en een vleugje vanille. Het resultaat is een pure, lichtzoutige reep met veel smaaknuances. Kreeg 2 sterren tijdens Great Taste 2017. Dat zegt genoeg!

Aanbiedingsprijs 3.90 Normale prijs Sorry, your browser does not support inline SVG. 5.49
Direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Inhoud 80 gram
Producent Mesjokke
Land van herkomst Nederland
Chocoladesoort Melk
Kenmerken
Cacaopercentage 45%
Cacaobonen Trinitario , Sambirano Vallei, Madagascar
Bijzonderheden Winnaar Great Taste 2017

Gegevens

Over de maker

Het verhaal van Mesjokke leest als een jongensboek. Vier vrienden - Luc, Wouter, Per en Jasper – gingen eens op chocolade avontuur. Ze hadden geen achtergrond in de chocolade markt, maar dat deerde de vier niets. Hun doel: ongehoord lekkere chocolade maken in een eigen fabriekje van zelf geroosterde en gemalen cacaobonen. Bean-to-bar chocolate dus, waarbij ze zelf het hele proces van boon tot reep in de hand hadden.

Het is de heren gelukt. Onder de rook van Utrecht maken ze sinds 2014 chocolade met heldere, pure smaken. Een beetje gestoord, maar erg lekker!

Bijzondere cacaosoorten

Bij Mesjokke hebben ze een voorkeur voor bijzondere cacaobonen. Het is net als met wijn of bier: iedere boon heeft zijn eigen smaak en karakter, net als druiven- of hopsoorten. Neem je een ongewone boon, dan krijg je een ongewone reep. Ze kopen hun cacao zelf direct in bij de cacaoboeren en daar betalen ze een heel goede prijs voor.

Ze gebruiken cacaobonen met swingende namen als Trinitario, Forastero en Criollo uit Nicaragua, Tanzania en Madagaskar. Verder gebruiken ze Muscavado suiker en ook venkelzaad schuwen ze niet.

Over de regio en herkomst

Mesjokke zelf is gevestigd in Utrecht. Daar, in het midden van het land, maken ze hun repen van de zelf geroosterde en gemalen bonen. Waar de meeste chocolatiers en repenmakers chocolade inkopen bij een groothandel kiezen ze er bij Mesjokke juist bewust voor om het hele proces – bean-to-bar – zelf in de hand te houden. Zij kan je zelf bepalen hoe je de bonen roostert, zelfs de selectie doen en zelf bepalen hoe fijn of grof je de cacao maalt. Kijk, dat is nog een chocolade maken!

De bonen komen direct van cacaoboeren uit Afrika en Zuid-Amerika en ze kopen ook rietsuiker in bij kleine coöperaties.

Reviews

Mesjokke Startdust