Litouwen

Naïve Spices Organic Dark Chocolate BIO

Klaar voor een rollercoaster ride door chocoland? Dit is een (te) gekke reep zeg! Zelden een reep geproefd waarbij de smaak zich zo extreem ontvouwd. De achtbaan begint best rustig. Denk je. De reep geurt lekker naar cederhout en tabak en je tong wordt zachtjes gekieteld met kaneel. Dan plots neemt snelheid toe, er springt wat vanille tevoorschijn en dan plots gevolgd door driedubbele loopings en kurketrekkers van pittige pepers! Tjesus! Dat had je niet verwacht. Hoewel? Nu wel natuurlijk, maar goed, het blijft verrassend spul. Wie durft?

5.90
Niet op voorraad
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Inhoud 57 gram
Productiewijze Biologisch
Producent Chocolate Naive Co
Land van herkomst Litouwen
Kenmerken
Chocoladesoort Puur
Cacaopercentage Minstens 68%
Bijzonderheden Winnaar Gold for packaging 2015 Academy of Chocolates. Winnaar Best new start-up 2015 Next Organic Berlin

Gegevens

Over de maker

Chocolade maken tot kunst verheffen. Dat is wat Domantas Užpalis doet. Als een ware, oorspronkelijke artiest gaat deze chocolademaker volledig zijn eigen weg. Hij verkent bijzondere smaakcombinaties en schuwt het experiment niet. Alleen al vanwege de verpakkingen wil je deze chocolade kopen: net zo mooi als de inhoud.

Die inhoud is perfect, genuanceerd, in balans. De ingrediënten idem dito: Domantas houdt nauwlettend in de gaten waar zijn cacaobonen vandaan komen en gebruikt veelal biologische bonen en toevoegingen. Wij zijn fan!

Perfecte repen

Naïve wil goede repen maken, nee, exceptioneel goede repen! Daarin gaat Domantas heel ver. Hij wil alleen de beste bonen voor zijn repen en controleert de hele keten zelf. Hij werkt nauw samen met een kleine coöperatie uit Bolivia, El Ceibo.

Deze zucht naar perfectie heeft geleid tot een goed gevulde prijzenkast. Maar Domantas is liever bezig in zijn atelier en verzint telkens de meest interessante combinaties. We doen ons best om zo nu en dan de hand te leggen op repen uit zijn nano-reeks. Nano, dat zegt genoeg. Héél beperkt beschikbaar!

Over de regio

Chocolade uit Litouwen. Het is nu niet direct het eerste land waar je aan denkt als je op zoek gaat naar chocolades. Bijna tegen de Russische grens aan, in het uiterste Oosten van Litouwen worden de repen van Naïve gemaakt. Misschien is het juist deze afzondering van de rest van de wereld die deze repen zo bijzonder maakt.

De cacao van Naïve komt uit Bolivia van de kleinschalige coöperatie El Ceibo. Dit zijn bean-to-bar repen, dus de ruwe cacaobonen worden door Naïve zelf gebrand, gemaald en daarna verwerkt tot deze kunststukjes.

Reviews

Naïve Spices Organic Dark Chocolate BIO