Wij gebruiken cookies om je bezoek prettiger en beter te maken. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Voor meer informatie verwijzen we je naar ons privacy- en cookiebeleid..
Burrow Hill Kingston Black
Een van de beste ciders uit Engeland. Dat zeggen wij niet, dat zegt de BBC: "Dit heeft een spierkracht, dit heeft een harige borst, prachtig!" aldus de journaliste die blijkbaar beelden van een stoere Engelse vent voor de geest had. Gemaakt van de zeldzame Kingston Black appel, op de fles gefermenteerd en daarna een jaartje weggelegd om nog stoerder te worden.
- Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
- 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
- Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70
Kenmerken
Alcoholpercentage | 8% |
---|---|
Flesinhoud | 0,75 liter |
Afsluiter | Kurk |
Serveertemperatuur | 8 - 10 graden |
Land van herkomst | Engeland |
---|---|
Bijzonderheden | Gemaakt van zeldzame Kingston Black appels |
Cidermakerij | Somerset Burrow Hill |
Gegevens
Meer over de cider
Dit is cider gemaakt van de Kingston Black appel, een zeldzame, haast verdwene appel. Jammer, want je kunt er dit soort droge, complexe en scherpe ciders van maken. En dat zonder andere appels! Dat is bijzonder, want meestal zijn ciders een blend van verschillende appels. De Kingston Black staat echter in zijn eentje zijn mannetje.
Gefermenteerd en gerijpt op de fles. Let op, kan uit de fles spuiten bij het openen. Dat klinkt feestelijk, maar wees er op voorbereid. Openen in de keuken dus, niet aan tafel... Ja, ja, dit is echt een avontuurlijk glas cider!


Over de cidermakerij
Burrow Hill Cider is een bedrijf met een rijke historie en dat zie je terug in de boomgaarden. Die staan vol kapitale hoogstambomen van oude rassen met klinkende namen zoals Kingston Black, Stoke Red en Yarlington Mill. Ze maken er cider, perry (perencider) en azijn van.
Burrow Hill is ook de thuishaven van de Somerset Cider Brandy Company waar ze destillaten van appelcider maken: een oud ambacht dat ze in leven willen houden. De twee koperen ketels worden gekoesterd en hebben zelfs allebei een eigen koosnaam: het zijn Josephine en Fifi.
Erkend Slow Food product
Slow Food - de organisatie die inzet voor het behoud van unieke smaken, rassen en authentieke werkwijzen – erkent Burrow Hill als een bijzonder bedrijf. Het grote aantal hoogstambomen van oude, bijna verdwenen appel- en perenrassen en de ambachtelijke verwerking van het fruit sluiten naadloos aan bij het Slow Food gedachtegoed.
Burrow Hill is niet biologisch gecertificeerd, maar gebruikt geen pesticides in haar boomgaarden. Ze produceren kleine, smakelijke appels van oude rassen. Op het bedrijf vind je meerdere bijenhotels die de insecten aan een prettig onderkomen helpen. En in plaats van grasmaaiers laten ze schapen grazen onder de bomen.
