Frank's Kitchen

Burrow Hill Kingston Black Apple Port

De appelport heeft een prachtige cognac-achtige kleur. Hij is gemaakt van de bijna verloren gegane Kingston Apple. Appleport is met brandy versterkte cider. De drank is rijk van geur met tonen van vanille, roomboterbabbelaars en honing. De aanzet is zoet en daarna stevig door de alcohol. Vervolgens mooi drogend en blijvend. Zindert lekker na in je mond. Een hartverwarmende cider!

Aanbiedingsprijs 14.50 Normale prijs Sorry, your browser does not support inline SVG. 19.95
Direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Alcoholpercentage 18%
Flesinhoud 0,5 liter
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 8 - 10 graden
Kenmerken
Land van herkomst Engeland
Lekker bij aperitief, los uit het vuistje of na de maaltijd
Bijzonderheden gemaakt van oude Engelse appelrassen
Cidermakerij Somerset Burrow Hill

Gegevens

Meer over appelport

Versterkte cider wordt ook wel "apple port" of "cider port" genoemd. Het proces is ook wel een beetje gelijk aan het maken van een versterkte wijn zoals port: aan de basiswijn - of in dit geval cider - wordt een flinke dosis alcohol toegevoegd om het fermentatieproces te stoppen. Op die manier blijven er veel restsuikers over en krijg je een cider met een hoog alcoholpercentatage.

Bij deze Kingston Black wordt doorvoor zelfgestookte appel brandy gebruikt. Het resultaat is een zoete, stevige drank met rijke tonen. Zo heb je je cider nog niet eerder gedronken.

Over de cidermakerij

Burrow Hill Cider is een bedrijf met een rijke historie en dat zie je terug in de boomgaarden. Die staan vol kapitale hoogstambomen van oude rassen met klinkende namen zoals Kingston Black, Stoke Red en Yarlington Mill. Ze maken er cider, perry (perencider) en azijn van.

Burrow Hill is ook de thuishaven van de Somerset Cider Brandy Company waar ze destillaten van appelcider maken: een oud ambacht dat ze in leven willen houden. De twee koperen ketels worden gekoesterd en hebben zelfs allebei een eigen koosnaam: het zijn Josephine en Fifi.

Erkend Slow Food product

Slow Food - de organisatie die inzet voor het behoud van unieke smaken, rassen en authentieke werkwijzen – erkent Burrow Hill als een bijzonder bedrijf. Het grote aantal hoogstambomen van oude, bijna verdwenen appel- en perenrassen en de ambachtelijke verwerking van het fruit sluiten naadloos aan bij het Slow Food gedachtegoed.

Burrow Hill is niet biologisch gecertificeerd, maar gebruikt geen pesticides in haar boomgaarden. Ze produceren kleine, smakelijke appels van oude rassen. Op het bedrijf vind je meerdere bijenhotels die de insecten aan een prettig onderkomen helpen. En in plaats van grasmaaiers laten ze schapen grazen onder de bomen.

Reviews

Burrow Hill Kingston Black Apple Port