Frank's Kitchen

Burrow Hill Icecider

Prachtig koperrood van kleur en met een intense geur van overrijpe appel en rozijn. Komt bitter-zoet binnen en laat dan zijn crispy kant zien. Deze icecider heeft een mooie balans en smaakt naar rinse appelstroop en rozijnen. De ijscider heeft een lange, overweldigende afdronk. Lekker als aperitief en als verrassende vervanger van dessertwijn. Ook goed als basis voor cocktails.

27.00
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Alcoholpercentage 11,5%
Flesinhoud 0,5 liter
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 8 - 10 graden
Kenmerken
Land van herkomst Engeland
Lekker bij dessert
Bijzonderheden gemaakt van oude appelrassen
Cidermakerij Somerset Burrow Hill

Gegevens

Meer over icecider

Icecider - of zo je wilt ijscider - wordt op precies dezelfde wijze gemaakt als ijswijn. De appels worden geperst op het moment dat ze zijn bevroren. Daardoor ontstaat een zeer gecontreerde zoete drank met een hoger alcoholpercentage dan een gewone cider.

Een bijzonder product dat niet heel breed verkrijgbaar is, dus we zijn trots dat we dit kunnen verkopen! Een leuke en bijzondere "wijn" waarmee je jezelf en je gasten echt kunt verrassen.

Over de cidermakerij

Burrow Hill Cider is een bedrijf met een rijke historie en dat zie je terug in de boomgaarden. Die staan vol kapitale hoogstambomen van oude rassen met klinkende namen zoals Kingston Black, Stoke Red en Yarlington Mill. Ze maken er cider, perry (perencider) en azijn van.

Burrow Hill is ook de thuishaven van de Somerset Cider Brandy Company waar ze destillaten van appelcider maken: een oud ambacht dat ze in leven willen houden. De twee koperen ketels worden gekoesterd en hebben zelfs allebei een eigen koosnaam: het zijn Josephine en Fifi.

Erkend Slow Food product

Slow Food - de organisatie die inzet voor het behoud van unieke smaken, rassen en authentieke werkwijzen – erkent Burrow Hill als een bijzonder bedrijf. Het grote aantal hoogstambomen van oude, bijna verdwenen appel- en perenrassen en de ambachtelijke verwerking van het fruit sluiten naadloos aan bij het Slow Food gedachtegoed.

Burrow Hill is niet biologisch gecertificeerd, maar gebruikt geen pesticides in haar boomgaarden. Ze produceren kleine, smakelijke appels van oude rassen. Op het bedrijf vind je meerdere bijenhotels die de insecten aan een prettig onderkomen helpen. En in plaats van grasmaaiers laten ze schapen grazen onder de bomen.

Reviews

Burrow Hill Icecider