Olie & Azijn

Burrow Hill ciderazijn

Deze ciderazijn van Burrow Hill wordt gemaakt van oude appelrassen en wordt niet gefilterd. Daardoor kan er wat bezinksel onder in de fles zitten. De smaak is vol dankzij de rijping op eiken houten vaten. Ciderazijn is zachter dan gewone azijn en een heerlijk alternatief. Er worden gezondheidsclaims aan ciderazijn toegedicht. Prima, dat is mooi meegenomen. Wij vinden hem vooral lekker. Bijvoorbeeld door een salade met nieuwe aardappels met wat olijfolie, zwarte olijven en een zacht gekookte eitje.

4.75
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Type olie of azijn Ciderazijn
Flesinhoud 500 ml
Afsluiter Kurk
Lekker bij door salades
Kenmerken
Producent Somerset Burrow Hill
Land van herkomst Engeland
Bijzonderheden gemaakt van oude appelrassen, ongepasteuriseerd

Gegevens

Meer over deze ciderazijn

Ciderazijn schijnt heel gezond te zijn, er zijn mensen die het drinken. Dat is best een zure aangelegenheid, want de appelzuren (die dus gezond zijn) zijn nogal eh, zuur.... Lekkerder is het dus om deze ciderazijn te gebruiken zoals je wijnazijn gebruikt. Maar voel je vrij om een flesje leeg te drinken.

Om de azijn te proeven is een slokje trouwens wel aan te bevelen. Omdat dit ongepasteuriseerde en ongefilterde azijn is die is gerijpt in eikenhoutenvaten proef je veel smaaknuances.

Over de cidermakerij

Burrow Hill Cider is een bedrijf met een rijke historie en dat zie je terug in de boomgaarden. Die staan vol kapitale hoogstambomen van oude rassen met klinkende namen zoals Kingston Black, Stoke Red en Yarlington Mill. Ze maken er cider, perry (perencider) en azijn van.

Burrow Hill is ook de thuishaven van de Somerset Cider Brandy Company waar ze destillaten van appelcider maken: een oud ambacht dat ze in leven willen houden. De twee koperen ketels worden gekoesterd en hebben zelfs allebei een eigen koosnaam: het zijn Josephine en Fifi.

Erkend Slow Food product

Slow Food - de organisatie die inzet voor het behoud van unieke smaken, rassen en authentieke werkwijzen – erkent Burrow Hill als een bijzonder bedrijf. Het grote aantal hoogstambomen van oude, bijna verdwenen appel- en perenrassen en de ambachtelijke verwerking van het fruit sluiten naadloos aan bij het Slow Food gedachtegoed.

Burrow Hill is niet biologisch gecertificeerd, maar gebruikt geen pesticides in haar boomgaarden. Ze produceren kleine, smakelijke appels van oude rassen. Op het bedrijf vind je meerdere bijenhotels die de insecten aan een prettig onderkomen helpen. En in plaats van grasmaaiers laten ze schapen grazen onder de bomen.

Reviews

Burrow Hill ciderazijn