Lekkere verhalen

Mijnheer de sommelier

Mijnheer de sommelier

Het recept was simpel: men neme een stal, een paar koeien en twee ‘baarden met een foodtruck’. Daar voegt men een wijnhandelaar, wat lampjes en nog wat varkens aan toe – even laten pruttelen – en bam! Zie daar, je hebt een 6-gangen diner om u tegen te zeggen.

Voor het Farm Diner van vorig weekend, op de bioboerderij van de familie Steenbergen uit het Drentse Ansen, kom ik eigenlijk woorden tekort. Maar ik ga er toch een blog aan wijden; want jongens, dit was hoe ik het graag mag zien! Het was eerlijk eten van de bovenste plank, een stal vol mensen die zaten te genieten én op een geweldige locatie. Dit was het Drentse land op zijn best.

Farmdiner   

Mijnheer de sommelier Mijnheer de sommelier

De potstal van boer Jan diende als restaurant, de foodtruck van boerenzoon Arne en vriend Rob als keuken. Strobalen werden stoelen en bijzonder Wagyu vlees werd nog bijzonderder dankzij de familie Wagyu zelf, die onverstoorbaar doorat terwijl er toch echt tachtig man in hun voergang zat te dineren. Alsof dat iedere dag gebeurd. Ikzelf tenslotte, werd na een reeks van drie diners aangesproken als ‘mijnheer de sommelier’. Daar ging ik natuurlijk wel een beetje van naast mijn kaplaarzen lopen.

Farmdiner 1Farmdiner  

Mijnheer de sommelier Mijnheer de sommelier

Dit boerendiner smaakt zeker naar meer. Rond de kerstdagen opent het restaurant misschien nogmaals de deuren. Diner in de 'kerststal'. Dat belooft veel goeds!

Meer weten over de biologische Wagyu runderen en Birkshire varkens van de familie Steenbergen? Kijk op hun website of volg hen op Facebook. Meer foto's van het diner vind je in dit fotoalbum. En wil je de volgende keer ook aanschuiven? Volg dan voor de zekerheid 'mijnheer de sommelier' op Facebook.