Biologische olijfolie

Suerte Alta olijfolie in luxe geschenkkist BIO

Een prachtige houten box met twee flessen heerlijke olijfolie. Een mooi geschenk voor de ware smaakliefhebber! De olijfolie van Suerte Alta is onovertroffen en smaakt geweldig. Een paar druppels van deze olie is voldoende om een gerecht van smaak te voorzien. Ook lekker om brood in te dippen en over salades. Suerta Alta laat je de ware smaak van olijfolie beleven. De houten kist maakt het geschenk helemaal af. 

32.95
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Type olie of azijn Olijfolie extra vierge
Productiewijze Biologisch
Flesinhoud 500 ml
Olijfsoort Hojiblanca, Picual, Picudo, Envero
Kenmerken
Producent Suerte Alta
Land van herkomst Spanje
Regio Andalusië

Gegevens

Twee flessen, één kist

In deze geschenkbox vind je een zachte olijfolie (de fles met het groene etiket) en een wat pittiger olie in de paarse fles.

De eerste olie is een blend van twee olijvensoorten: Arbequina en Picual. De Arbequina is misschien wel de meest toegankelijke olijf van allemaal: een klein beetje peperig met hints van groene appel en banaan. Deze olijf vormt de basis van een toegankelijke, vriendelijke olie.

De andere fles is gemaakt van de olijfsoort Picual: een olijf met een rijke smaak en een hoog gehalte aan natuurlijke antioxidanten. Een heerlijke, pittige biologische olijfolie van zeer hoog niveau. De Picual heeft hints van groene olijfbladeren, onrijpe amandelen, gekneusde tomatenbladeren en citrus. 

Over de olijfgaard

We zijn apetrots dat we deze olijfgaard mogen importeren naar Nederland en België. Suerta Alta maakt juweeltjes van olijfoliën. De man achter Cortijo de Suerte Alta, Manuel Heredia Halcón, raakt niet uitverteld over zijn olijfolie en olijfgaarden. Het is een man een ongelooflijke passie voor het product olijfolie en dat proef je! 

De olijfolie van Suerta Alta is biologisch, wat betekent dat ze kiezen voor een milieuvriendelijke manier van werken. Ze werken niet tégen de natuur, maar mét de natuur in de olijfgaarden.

De olijven en de streek

Suerte Alta is al altijd een familiebedrijf dat tradities combineert met moderne technieken. Op het terrein staat de eigen olijfmolen waar de olijven direct na het plukken worden geperst en gebotteld.

Een deel van de bomen wordt op traditionele wijze beheerd: hoogstammen dus die al sinds 1924 in de olijfgaard staan. Een ander deel wordt op moderne wijze geteeld: lagere stammen en meer bomen per vierkante meter. De oude bomen geven complexere, sterkere olie. De nieuwe bomen worden gebruikt om de juiste graad tussen complexiteit en toegankelijkheid te realiseren.

Reviews

Suerte Alta olijfolie in luxe geschenkkist BIO