Biologisch bier

Oudstrijder Blond 33cl BIO

Blond op niveau. Oudstrijder Blond heeft het namelijk allemaal: een complex bier met fruitige nuances en prachtige bitters, mooi moutig en heerlijk zachtromig met aan het slot nog een zinderende afdronk die werkelijk lang blijft hangen. Kijk, zo maak je blond bier.

2.75
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Biersoort Blond
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 7.2%
Flesinhoud 33 cl
Afsluiter Kroonkurk
Kenmerken
Serveertemperatuur 4 - 6 graden
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst België
Brouwerij Brouwerij Strubbe

Gegevens

Meer over dit bier

Het bier gaat allerlei kanten op in je glas, maar alles bij elkaar is het een mooie combinatie. Je komt banaan, sinaasappelzest en perzik tegen, maar ook een ijzertoets, wat vanille en een flinke dot romigheid. Het is een pittige blonde, redelijk stevig in de alcohol, met een prikkel op de tong.

Die kracht maakt het een interessant bier. Misschien het meest doordrinkbare bier uit ons assortiment, maar zeker hooggewaardeerd. Ga er maar eens goed voor zitten en laat Oudstrijder Blond op je inwerken.

Bijzondere feiten

Oudstrijder Blond wordt gebrouwen in het nu vredige Ichtegem, vlakbij de IJzertoren, een monument dat de Eerste Wereldoorlog herdenkt. Ook in de Tweede Wereldoorlog was het niet bepaald rustig op de akkers van boer Strubbe. Dat ze hier oorlogsbieren maken is dus zo raar nog niet.

Leuk feitje: Brouwerij Strubbe is exact even oud als de staat België zelve. Ze is namelijk opgericht in 1830, het jaar van de Belgische onafhankelijkheid.

Reviews

Oudstrijder Blond 33cl BIO