Biologisch bier

Gageleer Sour White No Hops 33cl BIO

Bier zonder hop? Dat kan! Gageleer Sour White No Hop is een licht fris, sprankelend en fruitig bier. Denk in de richting van limoen, met een licht bittere en kruidige afdronk en een aangenaam zuurtje. Het is even wennen, toegegeven, maar 'speciaalbier' is dit zeker. Zo smaakte bier voordat er hop werd gebruikt. Meer over het 'geheime' ingrediënt gagel lees je hieronder. Dit is een leuk bier, waag het maar eens!

2.35
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Biersoort Gagelbier
Productiewijze Biologisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 4.3%
Statiegeld € 0,10
Flesinhoud 33 cl
Kenmerken
Afsluiter Kroonkurk
Serveertemperatuur 4 - 6 graden
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst België
Brouwerij Gageleer

Gegevens

Over de brouwerij

Gageleer wordt gebrouwen in opdracht van een coöperatie die nauw samenwerkt met Natuurpunt, zeg maar de Belgische equivalent van Natuurmonumenten. De coöperatie komt voort uit de natuurbeweging en de opbrengst van Gageleer komt ten goede aan de aankoop en het behoud van natuurreservaten in de Kempen. De gagel komt uit natuurgebieden in de Kempen, dus het is mooi om te zien dat de coöperatie op haar beurt weer natuurprojecten steunt van Natuurpunt. Dat maakt de cirkel rond.

De gerst komt van biologische akkers uit dezelfde regio. Het feitelijke brouwen gebeurt bij de Proefbrouwerij in Lochristi. Gageleer is een prachtig project, een ode aan de natuur, met als resultaat een heerlijk eigenzinnig bier dat oude tijden doet herleven.

Bijzondere feiten

Het Belgische Nieuwsblad schreef het volgende over dit bijzondere bier: "De Gageleer Sour White No Hops neemt je mee naar het pre-Habsburgse tijdperk. In de middeleeuwen was namelijk niet hop maar gagel, een struikje dat enkel groeit in moerasachtige gebieden, het voornaamste ingrediënt om bieren mee op smaak te brengen. Sinds twintig jaar zorgen de bieren van Gageleer voor een terugkeer van gagel, maar het is voor het eerst dat zij nu een bier presenteren zonder hop.

Met een alcoholpercentage van slechts 4,3% is Gageleer Sour White No Hops een verfrissende dorstlesser met een verrassende, pittige, zelfs lichtjes fruitige smaak. In het Oud-Turnhouts natuurgebied is nog massaal veel gagel te vinden, in tegenstelling tot in de rest van Vlaanderen."

Reviews

Gageleer Sour White No Hops 33cl BIO