Biologisch bier

Caracole Troublette 33cl BIO

Zeer eigenzinnig witbier dat op een al even eigenzinnige wijze wordt gebrouwen bij Brasserie Caracole. Afkomstig uit de houtgestookte (!) brouwketel van Caracole en voorzien van een beetje azijn, wat de mooie, atypische zuren kan verklaren. Een bier waar je wel even zoet mee bent, want bij iedere snuif en slok ontdek je weer wat nieuws.

2.25
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Productiewijze Biologisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 5,5%
Flesinhoud 33 cl
Afsluiter Kroonkurk
Kenmerken
Serveertemperatuur 4 - 6 graden
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst België
Brouwerij Brasserie Caracole

Gegevens

Meer over dit bier

Laten we Troublette maar onder witbieren scharen, maar misschien is het wel een geheel nieuwe soort bier. Het heeft wel een wit karakter. Het wordt gebrouwen op basis van pilsmout, gerst en natuurlijk tarwemout, anders kon je het moeilijk een witbier noemen. Het bier gist na op de fles en wordt niet gepasteuriseerd.

Over de brouwerij

Brasserie Caracole werd oorspronkelijk opgericht in Namen. Vandaar ook de naam Caracole (wat “slak” betekent, een bijnaam voor inwoners uit Namen). De oprichters van Caracole – brouwers François Tonglet en Jean-Pierre Debras – wilden een oude filterkuip overnemen, maar deze bleek te groot voor hun eigen brouwerij.

Toen bleek dat het gebouw waarin de begeerde filterkuip stond óók te koop stond, twijfelden de heren geen moment; ze lieten de kuip staan en verhuisden met rasse schreden naar Falmignoul. Daar ‘stoken’ ze nu nog dagelijks hun bieren. Caracole houdt daarmee een prachtige traditie in ere: ze zijn de enige brouwerij in Europa die nog werkt (durft te werken) met een houtgestookte brouwketel. Prachtig!

Bijzondere feiten

In de ingrediëntenlijst kom je ook azijn tegen. Dat is typisch. Azijn, dat is een toch een “foute” smaak in bier? Jazeker, maar de azijn heeft hier duidelijk een functie en ze geeft het bier haar eigenzinnige zuren. Dit is een witbier dat duidelijk verfijnder en frisser overkomt dan de meeste andere witbieren. Een bier dat hoog in de zuren zit.

Je ontwaart ook iets van honing en groene tonen. Dit bier “stands out from the crowd”. Geen muurbloempje, geen massaproduct, maar absoluut een bier met een geheel eigen karakter en unieke smaken. Top!

Reviews

Caracole Troublette 33cl BIO