Biologisch bier

Caracole Nostradamus 33cl BIO

We sloten de proeverij af met een Nostradamus. Stil aan tafel. Er werd instemmend geknikt en gebromd. Ja. Nostradamus was vanaf slok één een blijvertje. Een prachtig rijk, donker bier met de smaak van rozijn, kers, pruim, roomboter en pecannoot. Maar ook vijg, zoete mout en een vleug rokerigheid. Zware jongen, maar prachtig. Wat een slotakkoord!

2.65
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Productiewijze Biologisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 9%
Flesinhoud 33 cl
Afsluiter Kroonkurk
Kenmerken
Serveertemperatuur 3 - 5 graden
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst België
Brouwerij Brasserie Caracole

Gegevens

Meer over dit bier

Dit is zo’n bier dat je wilt hebben op een koude winteravond, zittend bij een knapperend haardvuur. Afwisselend turen in het vuur en nippen van je glas. Met 9% is nippen wel verstandig. Zitten trouwens ook, want hij zakt goed in je knieën. Lekker bij rijke, krachtige maaltijden. Denk aan wild met zoete vruchtensaus met gebakken aardappels. Dat soort dingen.

Caracole Nostradamus wordt gebrouwen op basis van maar liefst vijf moutsoorten. Dat zorgt voor een complexiteit die maar lastig valt te kopiëren. Caracole heeft er een handje van om eigengereide bieren te brouwen en deze Nostradamus past geheel in die traditie. Prachtig in balans, innemend en interessant. Gebrouwen in de koperen houtgestookte ketel van Brasserie Caracole te Falmignoul, Wallonie.

Bijzondere feiten

Brasserie Caracole werd oorspronkelijk opgericht in Namen. Vandaar ook de naam Caracole (wat “slak” betekent, een bijnaam voor inwoners uit Namen). De oprichters van Caracole – brouwers François Tonglet en Jean-Pierre Debras – wilden een oude filterkuip overnemen, maar deze bleek te groot voor hun eigen brouwerij.

Toen bleek dat het gebouw waarin de begeerde filterkuip stond óók te koop stond, twijfelden de heren geen moment; ze lieten de kuip staan en verhuisden met rasse schreden naar Falmignoul. Daar ‘stoken’ ze nu nog dagelijks hun bieren. Caracole houdt daarmee een prachtige traditie in ere: ze zijn de enige brouwerij in Europa die nog werkt (durft te werken) met een houtgestookte brouwketel. Prachtig!

Reviews

Caracole Nostradamus 33cl BIO