Delicatessen

Biagi pesto basilicum en kaas BIO

Authentieke Italiaanse pesto naar klassiek recept, dus met basilicum en pecorinokaas. In plaats van pijnboompitjes zijn cashewnoten gebruikt en dat werkt wonderwel. Een geurige, smeuïge pesto stampvol lekkere ingredienten. Goed op toast met tomaat en mozzarella ("caprese"), door de pasta en door soepen. Onze favoriet is courgette/pestosoep met deze pesto als basis en een beetje room. Simpel en lekker!

4.95
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Inhoud 130 gram
Productiewijze Biologisch
Biologisch sinds 1993
Kenmerken
Producent Biagi
Land van herkomst Italië
Regio Toscane

Gegevens

Meer over pesto

Pesto betekent letterlijk “gestampt” en dat is precies hoe je een goede pesto maakt: gestampt in een vijzel. “Pesto alla genovese”, zoals pesto officieel heet, wordt op 1001 manieren gemaakt. Iedere Italiaan zal je vertellen dat zijn moeder of oma de beste pesto maakt. En zoveel pesto’s zoveel recepten.

Er zijn geen regels voor de ingrediënten van een pesto, maar de standaardpesto’s bevatten olijfolie, basilicum en pecorinokaas of parmezaan en pijnboompitten. Dit is een pesto naar authentiek recept. Lekker door de pasta, door de soep en op toast.

Over Biagi

Sinds 1956 maakt de Biagi familie heerlijke producten van verse tomaten en groenten. Biagi is gevestigd in Castagneto Carducci in het zonovergoten Toscane en dat heeft ertoe geleid dat de gehele productie draait op zonne-energie: ze hebben maar liefst 6.000 m2 zonnepanelen! Daarmee zijn ze geheel zelfvoorzienend als het gaat om stroom.

De familie werkt sinds 1993 volledig biologisch. Bodemvruchtbaarheid is het uitgangspunt voor Biagi. De natuur houdt hun boerderij al generaties lang draaiende, dus waarom niet gewoon samenwerken met de natuur? Zo simpel kan het zijn. Hun filosofie bewijst zich keer op keer, getuige de prachtige smaken die van het land rollen.

Over de boerderij

Ze werken met een gesloten systeem op een gemengde boerderij. Het stro komt van eigen graan en wordt gebruikt in de stallen. De mest die daar weer uitkomt gaat terug op de akkers. Zo is de kringloop gesloten. De vruchtwisseling is zeer ruim: pas na zeven of acht jaar komen planten terug op de plek waar ze eerder stonden, wat voorkomt dat er ziekten optreden. Zo blijft het land vruchtbaar en kunnen ze jaar na jaar oogsten van hun grond, ook de komende generaties van de familie Biagi!

Biagi maakt heerlijke tomatenproducten, pastasauzen, pesto’s, olijven en antipasti, allemaal biologisch gecertificeerd. Het zijn kleine potjes geluk, stukjes Toscane in een potje! 

Reviews

Biagi pesto basilicum en kaas BIO