Frank’s Kitchen on Tour

De afgelopen tijd ben ik veel op pad geweest voor Frank’s Kitchen en dat werpt zijn vruchten af. De eerste verkooppunten zijn een feit! Per week komt er nu gemiddeld 1 winkel bij, dus als dat zo doorgaat, dan zijn het er 52 na een jaar. En hoe meer winkels hoe meer verkoop hoe meer impact. Daar ga ik dus zeker mee door.

Het is superleuk om te doen omdat je merkt dat die winkeliers enthousiast worden van mijn verhaal en het doel achter Frank’s Kitchen. Mocht jij nog een leuke delicatessen-, kaas- of natuurwinkel weten of hebben, laat het me weten! Je kunt ze ook tippen via de socials en mij zodoende helpen. Plaats een berichtje op het platform van jouw voorkeur en neem je favoriete winkel en Frank’s Kitchen er in op door middel van een tag. Zo draag jij bij aan meer impact. Mijn dank is GROOT! Ik ga jullie tips zeker even nabellen. (Heb er al verschillende ontvangen.)

De tournee ging niet alleen langs winkels. Ik heb ook een leuk gesprek gehad met mijn gemeente. Wie “social business” zegt, zegt namelijk “sociale zaken” en dat is het terrein van gemeenten. Voor mij een volstrekt nieuw terrein. Ik wil mijn kitchen graag in mijn eigen stadje tot leven laten komen en dat is Coevorden. Ik woon zelf in Benneveld, een klein dorp dat bij Coevorden hoort. De vestingstad Coevorden – compleet met kasteel (zie foto) – ligt 20 kilometer verderop. Gelukkig staat de gemeente erg open voor mijn plannen, het was echt een leuk en positief gesprek! Natuurlijk moet je het als ondernemer uiteindelijk gewoon zelf doen, maar ze staan enorm open voor mijn initiatief en het is fijn om te merken dat ze medewerking willen verlenen. De aankomende tijd vinden meer gesprekken plaats op het gemeentehuis. Hopelijk vallen die net zo positief uit.

Mijn tournee voerde verder langs boomgaarden, appels en peren. Dat was voor mijn zijproject: de productie van een cider van Nederlandse bodem. Die cider heb ik vorig jaar al geperst van appels en peren die ik hier in de buurt heb geplukt. Het zijn appels van zogenaamde hoogstamfruitbomen, grote oude fruitbomen dus die hier her en der nog staan naast huizen en boerderijen. Ik wil die bomen in stand houden, want ze zijn goed voor mijn bijen en ze staan mooi in het landschap. Verder probeer ik zo voedselverspilling tegen te gaan, want veel van het fruit wordt niet gebruikt, aan de dieren gevoerd en soms zelfs in de kliko gegooid. Zonde natuurlijk!

En dus perste ik er vorig jaar een appel- en perencider van bij de heren van IESSEL cider. Die zit nu in het vat en is klaar om te bottelen. De flesjes zijn onderweg vanuit Duitsland en er wordt nog druk gewerkt aan het etiket. Als dat klaar is, dan zal de cider via mijn webshop verkrijgbaar zijn. Je kunt ze nu alvast voorbestellen via hallo@frankskitchen.nl Doen, want de oplage is klein! Het zijn flesjes van 0,33 liter, hetzelfde formaat als een bierflesje dus en ze gaan voor 3,75 euro per stuk de deur uit. Er komen twee varianten: een gewone cider van appels en peren en een wild vergiste cider. Die laatste is dus spontaan vergist, met de gisten die van nature voorkomen op de appels en in de boomgaard. Deze cider wordt geen Frank’s Kitchen product, ze krijgen een andere naam en totaal andere uitstraling. Ik houd die naam nog even geheim, maar het wordt mooi! En het haakt heel mooi aan op Frank’s Kitchen, er zijn veel dwarsverbanden te leggen. Het masterplan krijgt steeds meer vorm!

En nu voert de tournee me naar de bijen, want het lijkt ein-de-lijk lente te gaan worden! Ik ga even checken hoe het met ze is, ciao!

Plaats een reactie