De Grote Verbouwing – Deel 2: een nieuwe naam

Zoals ik in mijn vorige blog al aankondigde krijgt Frank’s Food Company een nieuwe naam. Wees overigens gerust: de BiologischeWijnwinkel blijft gewoon bestaan! Die blijft onderdeel van mijn bedrijf. Enkel Frank’s Food krijgt een nieuwe naam. Eentje die past bij mijn droom.

Mijn droom was en is om de lekkerste winkel van Nederland te openen. Dat mag ooit een fysieke winkel worden, maar ik begin online, dus achter de schermen werk ik nog steeds toe naar een online delicatessenwinkel! Tot zover niets nieuws onder de zon. Die delicatessen-webwinkel gaat er komen, maar dat is slechts een deel van mijn droom.

Ik wil niet langer alleen een winkel met mooie producten van anderen, nee, ik wil ook een plek waar ik zélf de lekkerste producten kan produceren. Ik maak al honing (tenminste, dat doen mijn bijen….) en ik experimenteer er thuis lustig op los met brouwen, bakken en fermenteren en van het één komt het ander. Wat te denken van honingmosterd, zou dat niet gaaf zijn? Een honingbiertje wellicht? Met écht goed brood erbij, belegd met die geweldige kaas en wat huisgemaakte chutney. Stukje zelf gerookte worst erbij misschien? Zou top zijn toch?!

Tja, OK, dan heb ik een ‘fabriekje’ nodig… Makkelijker bedacht dan gedaan, hoe ga ik dat in godsnaam voor elkaar krijgen? Wekenlang heb ik mijn hoofd gebroken op mijn nieuwe uitdaging. Hoe ga ik mijn bedrijf ombuigen van een handelsonderneming naar een productie-onderneming? Wat komt daar allemaal bij kijken? En een ‘fabriekje’, klinkt dat niet wat te industrieel? Ik wil juist ambachtelijke producten maken, geen fabrieksproducten. Denk aan desembrood dat flink de tijd krijgt om te rijzen en smaak te ontwikkelen en aan honing van bijen die zelf ook nog wat van dat spul mogen snoepen. Ik wil slow food maken: ambachtelijke producten met scheepsladingen smaak! Dat is wat ik wil en dat is wat er uit mijn keuken moet rollen. Oh wacht, keuken? Ja keuken! Dat dekt veel beter de lading. En zo werd het zaadje gelegd voor Frank’s Kitchen, de nieuwe naam van Frank’s Food Company!

Klinkt als een klein verschil. Kitchen of Food Company? Wat maakt het uit hoor ik je denken. Niet veel wellicht, maar voor mij is de keuken de mooiste plek in huis, de plek waar het gebeurt: koken, tafelen, genieten! Ik vind dat het woord ‘keuken’ precies de lading dekt en veel beter past bij de schaal van het bedrijf dat ik voor ogen heb.

Ik ben nogal visueel ingesteld, dus ik zie die keuken ook direct voor me als centrale plek in mijn nog niet bestaande fysieke delicatessenwinkel. Het wordt ooit nog een hele uitdaging om mijn winkel annex keuken in de praktijk te brengen (horeca en winkel combineren, dat mag bijna nergens), maar dat is zorg voor later. En hé, als ik dan ooit mijn eigen keuken heb, dan kan ik ook kookworkshops geven. Gaaf! Het lijkt me geweldig om mensen inspireren om zelf te koken met al het moois dat het land te bieden heeft. Ik doe dat nu al met wijnproeverijen en het is keer op keer een feestje om zo’n proeverij te geven. Ik verwacht hetzelfde gevoel te vinden bij het geven van kookworkshops.

Maar goed, terug naar nu, beetje praktisch blijven. Ik begin met Frank’s Kitchen online en nu ik de keuken als vertrekpunt heb genomen ga ik niet alleen lekkere dingen om mee te koken verkopen, maar ook spullen waarmee jij zelf aan de slag kunt in de keuken. Een kook- en delicatessenwinkel in één dus! Naast de lekkerste wijnen en delicatessen kan je straks ook bij mij terecht voor de mooiste messen, hakblokken, pannen en pepermolens!

Yep, ik zie het helemaal voor me! Het zaadje voor Frank’s Kitchen is gelegd! Volgende keer neem ik je verder mee in mijn Kitchen-plannen, want je weet nu veel meer maar nog lang niet alles. Tot later!

Alles weten over De Grote Verbouwing? Volg Frank’s serieblog:

Deel 1: kijkcijferhit
Deel 2: een nieuwe naam (deze blog)
Binnenkort meer!