De Grote Verbouwing – deel 1: kijkcijferhit

Ken je dat TV-programma? Tijdens De Grote Verbouwing beginnen mensen aan het bouwproject van hun leven. Het idee is prachtig, de tekeningen en animaties zo mogelijk nog mooier. Maar al tijdens dag één van de uitvoering gaat er van alles mis: de grond begint te schuiven en de bouwplaats blijkt een archeologische vindplek.

Na 6 weken staan de zelfbouwers vaak nog steeds tot aan hun knieën in de modder. Vaak blijkt het budget tegen die tijd ook al voor helft op. En net als de fundering dan ein-de-lijk keurig ligt, blijken de balken voor het dak de verkeerde boot te hebben genomen. Tien weken vertraging. Als ze uiteindelijk arriveren blijken ze ook nog eens een paar centimeter te kort, waardoor het spulletje niet past.

Zo voelt onze webshop-verbouwing inmiddels ook.

Het enige wat wij nu nog missen is een cameraploeg en een filosofische presentator met een Engels accent. Ik denk dat je er een aardige TV serie van had kunnen maken. We hebben John de Mol al gebeld. Hij denkt er over na. Een gegarandeerde kijkcijferhit.

De praktijk is weerbarstig, daar zijn Martine en ik inmiddels wel achter. Maar we gaan door, het bouwwerk zal er komen! We zijn net zo koppig en eigenwijs als die lui op TV, want we weten als trouwe fans dat het op het eind altijd weer goed komt.

Net als op TV zijn de plannen gaandeweg verandert. Een beetje bouwer maakt het zichzelf goed moeilijk. Het idee blijft hetzelfde: we gaan nog steeds een webshop met de lekkerste delicatessen lanceren. Maar de shop krijgt een nieuwe naam (jawel, Frank’s Food Company gaat anders heten….) en het bedrijf krijgt een geheel een andere insteek….

Wat dan precies? Tja, dat hebben we zelfs John de Mol niet verteld.

Cliffhangertje.

Tot aan de volgende blog!

Alles weten over De Grote Verbouwing? Volg Frank’s serieblog:

Deel 1: kijkcijferhit (deze blog)
Deel 2: een nieuwe naam
Binnenkort meer!